Автобусни екскурзии


 

 

ВЕНЕЦИЯ, ДУБРОВНИК И ДАЛМАЦИЯ

Венеция – смятана за един от най- романтичните градове, сякаш винаги има какво да предложи, събрала някои от най- ценните съкровища на европейското изкуство и култура, многоцветна и разнообразна. Всеки ще открие нещо за себе си, дали ще се повозите с гондола, ще се полюбувате от моста на въздишките, ще се разходите по площада Сан Марко, похапвайки традиционния сладолед Джелато, няма как да не останете запленени от този град. Именно той е първата спирка по програмата. Ще можете да посетите и Трогир, град в централната част на Адриатическото крайбрежие, с над 23000 годишна градска история. Неговото културно наследство е оформено под влиянието на древните гърци, римляните и венецианците. Град с множество архитектурни паметници, включен в Списъка на Световното наследство.
Трогир е най-добре запазеният римски-готически град не само в Адриатика, но и в цяла Централна Европа. Средновековната стара част на Трогир е заобиколена от крепостни стени, запазен замък и кула и поредица от жилища и дворци в романски, готически, ренесансов и бароков стил. Най-величествената сграда в града е Трогирската катедрала, чиято западна порта е дело на майстор Радован, призната за най-значимият труд на римско-готическия стил в Хърватия.
Следващата атрактивна спирка по нашия маршрут е именно „Перлата на Адриатика” – град Дубровник. Град с древна история в най-южната част на Хърватия.  Старият град в Дубровник Ви представя една  различна красота, запленявала редица творци, писатели, хора на изкуството. „Този, който търси Рая на Земята, трябва да посети Дубровник” – това са думите на великия ирландски драматург Джордж Бърнард Шоу. Дали това ще е
и Вашето впечатление , има само един начин да разберем.

 

1 ДЕН
Отпътуване в 06.00 ч. от площад Руски паметник, (6.15 от Централна гара/автогара - по предварителна заявка от клиента) по маршрут София -Белград – Загреб-Венеция. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотел *** в района на Венеция. Нощувка.
2 ДЕН
Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод във Венеция.Ще имате възможност да се насладите на най-романтичният град в света- площадът и Катедралата Сан Марко с Камбанарията, Двореца на дожите, Моста на въздишките, Библиотеката и лоджетата на Сансовино, Камбанарията, Часовниковата кула. Разходка до най-красивия венециански мост "Риалто" из старинните тесни улички с пъстри сувенирни магазинчета. Свободно време.Нощувка в района на Венеция.  .
3 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Задар. Свободно време в Задар. Възможност за разглеждане на старинната част на града, църквата Св. Донат, Форум Романум, антични арки, бастиони, кули и крепости, Национален музей, Археологически музей, Университета в Задар. Едни от най-атрактивните забелижителности - експозицията " Злато и сребро от Задар и морският орган – система от тръби, през които под въздействие на морските вълни преминава въздух, при което те издават различни звуци. Настаняване в района на Дубровник в хотел 2*/3* в района на Дубровнишката Ривиера(Млини,Плат,Неум).Нощувка.
4 ДЕН
Закуска. Обиколка на стария град на Дубровник с местен екскурзовод на български език. Основан от римляните преди 1300 години, Дубровник е един от най-посещаваните от туристи градове, със своите площади с мраморна настилка, калдъръмени улици, къщи с кули, църкви, дворци, фонтани и музеи. Имате възможност да разгледате Двореца “Спонза”, Двореца на Ректор, Църквата “Св.Влах”, Францисканския манастир. Предлагаме разходка по “Страдун” – красивата пешеходна променада на Дубровник. По желание корабче до остров Локрум(заплаща се допалнително) Свободно време. Вечеря. Нощувка в хотел 3* в района на Черногорската Ривиера
5 ДЕН
Закуска.Свободно време в Будва или Целодневна екскурзия с посещение на Котор ,Будва и Которският залив(заплаща се допълнително)- най- големият и красия фиорд в Южна Европа Котор е старинен град-крепост, който е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Пешеходна обиколка из средновековния гард и разглеждане на църквите Свети Николай Чудотворец, Света Мария”, Католическата катедрала "Свети Трифон", Часовниковата кула. Вечеря. Нощувка в хотел 3* в района на Черногорската Ривиера.
6 ДЕН
Закуска. Рано сутринта отпътуване за България.По пътя фотопауза при о-в Свети Стефан-курорта на звездите, Шкодренското езеро и каньона на р.Морача и р.Ибър. Пристигане на площад на Руски паметник късно вечерта.
ДАТИ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА

ДАТИ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


Датa Цена
04.04.2018 г. 439 лв.
02.05.2018 г. 479 лв.
20.06.2018 г. 479 лв.
05.09.2018 г. 479 лв.
05.09.2018 г. 499 лв.
23.09.2018 г. 479 лв.
17.10.2018 г. 429 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с лицензиран автобус;


2 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Венеция;


1 нощувки със закуски и вечери в хотел 2*/3* в района на Дубровнишката Ривиера;


2 нощувка със закуски и вечери в хотел 3* в района на Черногорската Ривиера;


обиколка на стария град на Дубровник с местен екскурзовод на български език;

 

водач от агенцията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Екскурзия до  Котор,Будва и Которският залив-9 евро при минимум 20 записани туриста (дете 6- 12 г- 4 eвро)
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" – 6,90 лв. / за лица над 65 г. – 13.80 лв.; за лица над 75 г. – 20.70 лв./;
Курортна такса в Хърватска и Черна гора  -1.3 евро на ден и във Венеция 2 евро на вечер, на човек(заплаща се задължително при настаняване);
Разходка до о-в Локрум с корабче - 13 евро - при минимален брой – 25 души(с включен вход на остров Локрум)
Вход за Стариат град на Котор- 1 евро,
Градски транспорт-корабче до/от Венеция - 7 евро на посока(заплаща се задължително)

ОТСТЪПКИ:
Дете 4-12г. в двойна стая с двама възрастни - 10% отстъпка

ДОПЛАЩАНИЯ:
• Доплащане за единична стая - 149 лв.


Забележки::

  • Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в офиса или по банков път - до 7 дни преди датата на отпътуване.
  • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и ако тя не е сключена в офис на България Травъл, клиентите трябва да представят копие от полицата на валидна медицинска застраховка до 7 дни преди отпътуване.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 

 

България Травъл - гр. София, ул."Пиротска" № 45, ет. 1 02/989 89 69 - office@bulgariatravelbg.com
Bulgaria Travel LTD, 45 Pirotska str., level 1, Sofia - 0899 53 99 66 bulgariatravel; Facebook "Bulgaria Travel"