Автобусни екскурзии


С тази екскурзия ще посетите: Кавала, остров "Тасос"


ТАСОС – „изумруденият остров”

Остров Тасос е истинско съкровище за Гърция. За разлика от останалите гръцки острови Тасос предлага много повече от красиви, слънчеви плажове и кристално чиста вода. Той наистина отразява цялата гръцка култура и традиции, които в повечето случаи са се изгубили на другите гръцки острови откакто те са станали туристически центрове. Също така той има богата история и археологически находки, които са пръснати из целия остров. Свидетелство за това са историческите паметници от славните дни на миналото като: останките от Стария град, Храма на Аполон и Светилището на Дионисии.

Остров Тасос е имал бурна история като е попадал в ръцете на различни завоеватели и нашественици затова и много често си е сменял името. Най-често е бил владян от тракийски племена. Според митологията Тасос е бил открит заради многото любовни приключения на Зевс. Много отдавна кралят на Източна Фуниция – Агенор, имал трима сина и много красива дъщеря Европа. Един пролетен ден Зевс отвлякъл Европа и на гърба си я отвел до Диктийската пещера на остров Крит. Тасос, който според гръцката митология също е бил син на Агенор тръгва да търси сестра си Европа. Търсил я на много места докато не дошъл на този остров. Очарован от прекрасния климат и богатата растителност и без да е намерил Европа се отказал от търсенето. Той и неговите придружители останали там и така се ражда името на острова – Thassos.

Лименас е главният град на Тасос само с 2 000 души население. Той е част от префектура Кавала. Построен на източното крайбрежие, местното население използва името Лименас, но с нарастващия брой на туристите е бил наречен Тасос. Едно от най-важните археологически открития е Древната Агора. Останките от този древния град са близо до пристанището и музея. Строителството му започнало през ІV век и продължило до ІІ век пр.н.е. Бил е културен и търговски център. Близо до Стария град се намира Светилището на Артемида и Дионисии, а нагоре по хълма са разположени Стария Театър, Акропола и Светилището на Атина.

ПРОГРАМА

1 ден

Отпътуване от София в 7.00ч. от площад "Руски Паметник"; (Тръгване от Централна Гара/автогара в 7:15ч. - по предварителна заявка от клиента) по маршрут София – Кулата – Кавала - остров Тасос. Пристигане в Кавала и свободно време с възможност за разглеждане на:Къщата на Мехмет Али, Църквата Панагия, Крепостта, от която се открива чудесна панорама.Отпътуване за остров Тасос. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден

Закуска. Свободно време или Панорамна обиколкана о-в Тасос(заплаща се допълнително) с фотопауза на Алики, посещение на манастира “Св. Архангел Михаил”, свободно време в Потос или Лименария с възможност за плаж . Вечеря. Нощувка.

4 ден

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ден

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ден

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София, площад „Руски Паметник” вечерта.

ДАТИ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


Дата Цена
28.05.2018 г. 389 лв.
05.06.2018 г. 399 лв.
19.06.2018 г. 429 лв.
03.07.2018 г. 479 лв.
31.07.2018 г. 499 лв.
29.08.2018 г. 499 лв.
11.09.2018 г. 459 лв.
19.09.2018 г. 429 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с луксозен автобус

5 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* х-л "Kapahi"

, "Esperia",Tripity или подобен на о-в Тасос,

фериботен билет в двете посоки

водач от агенцията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Панорамна обиколка на острова - 10 EUR при минимум 20 туриста(деца до 12 г.безплатно);

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 2000 евро – 6.90 лв. / за лица над 65 г. – 13.80 лв; за лица над 75 г. – 20.70 лв./;

ОТСТЪПКИ:
Дете до 12г. в двойна стая с двама възрастни - 30 лв.

ДОПЛАЩАНИЯ:
Единична стая - 65 лв.

Забележки::

  • Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в офиса или по банков път - до 7 дни преди датата на отпътуване.
  • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и ако тя не е сключена в офис на България Травъл, клиентите трябва да представят копие от полицата на валидна медицинска застраховка до 7 дни преди отпътуване.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 

 

България Травъл - гр. София, ул."Пиротска" № 45, ет. 1 02/989 89 69 - office@bulgariatravelbg.com
Bulgaria Travel LTD, 45 Pirotska str., level 1, Sofia - 0899 53 99 66 bulgariatravel; Facebook "Bulgaria Travel"