Автобусни екскурзии


С тази екскурзия ще посетите: Солун, Атина, нос Сунион


Гърция

СОЛУН (гръц. Тесалоники) е втория по големина град след Атина, столицата на Македония и северна столица на Гърция, Солун е град на три цивилизации - Антична, Римска и Византийска. Могат да се посетят места с археологични разкопки, изложби, музеи и театри.

АТИНА - град наречен на красивата богиня Athena, е една от многото столици в Европа с хилядолетна история, люлка на една от най-великите цивилизации. Столицата на Гърция предлага много възможности на своите посетители: Акропола с Партенона - едно от най-важното и добре запазено наследство на древногръцката цивилизация, гордо издигащо се над оживения град, както и някои от най-интересните археологически места, музеи и галерии в света. Красив и различен, град пълен с контрасти и изненади, с всяка секунда Атина придобива различен облик.

1 ДЕН
Отпътуване от София - 7.30 ч., Благоевград - 9.00 ч. по маршрут Кулата – Солун. Панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод: Бялата кула – символ на града, църквата “Св. св. Кирил и Методий”, площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер; турската баня “Бай Хамам”; Римския форум; църквата “Св. Димитър”с крипта, където се пазят мощите на св. Димитър; крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към целия град и Термическия залив. Свободно време. Отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Атина. Пристигане в ранния следобед. Настаняване. Разходка в стария град Плака – Римския форум с Кулата на ветровете; Старата джамия, превърната в музей за ръкоделия; старинния “Монастираки” - кварталът на Атина, където има най-много антиквариати и магазини за народно изкуство от всякакъв вид - необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод: Арката на Адриан; Храма на Зевс, който с размерите си превъзхожда Партенона в Акропола; стария Олимпийски стадион; Президентския дворец, Парламента ; площад “Синтагма”; гръцката ортодоксална катедрала “Митрополис”. Разглеждане на Акропола. Свободно време за обяд. Следобед - екскурзия с местен екскурзовод до Храма на Посейдон от 5 в. пр. Хр., построен върху крайморска скала на нос Сунион с прекрасна гледка към Егейско море. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска. Свободно време в Атина за посещение на Националния Археологически музей; Музея на традиционните гръцки музикални инструменти или Византийския музей. Отпътуване за България в 20 ч.

5 ДЕН
Пристигане в София преди обяд.

ДАТИ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


Дата Цена
24.02.2010 г. 309 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
1 нощувка със закуска в хотел** на Олимпийската ривиера, 2 нощувки със закуски в хотел** в Атина, транспорт с луксозен автобус***, панорамна обиколка на Солун и Атина с местен екскурзовод; екскурзия до нос Сунион с храма на Посейдон с местен екскурзовод; медицинска застраховка, екскурзоводско обслужване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
входните такси за Акропола (12 EUR), Храма на Посейдон (4 EUR); входните такси за Археологическия музей (7 EUR) и Византийския музей (4 EUR); Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;

ДОПЛАЩАНЕ:
единична стая - 100 лв; гръцка вечер: 50 лв на турист при минимум 15 туристи.

ИНДИВИДУАЛНИ РЕЗЕРВАЦИИ в Паралия Катерини от 10 € на човек в двойна стая х-л "Plaza"**; в Атина от 23 € на човек в двойна стая х-л "Marina"*** (www.marinahotel-athens.com)

България Травъл - гр. София, ул."Пиротска" № 45, ет. 1 02/989 89 69 - office@bulgariatravelbg.com
Bulgaria Travel LTD, 45 Pirotska str., level 1, Sofia - 0899 53 99 66 bulgariatravel; Facebook "Bulgaria Travel"