Автобусни екскурзии


С тази екскурзия ще посетите: Залцбург - Мюнхен - Париж – Дворецът „Версай” - Прага


Париж е един от най завладяващите градове в Европа. За последната 2004г. той е най–посещаваният град в света. Всяка година милиони хора идват тук за да видят изключителната му красота и неповторим чар. Нещата, които трябва да се видят са безкрайно много, че едва ли могат да се изброят:

Айфеловата кула е символа на Париж. Построена е през 1889г в чест на Френската революция. Тя е проектирана от Густав Айфел и в началото не се харесала на парижани, но днес е символ на Франция и на Париж. От нея се открива най-красивата панорама към града. Всяка година кулата се посещава от 6 млн.души. Сред най-известните забележителности попадат и катедралата „Нотр Дам”, където Наполеон се е самопровъзгласил за император, а от тук също са тръгвали и походите на кръстоносците. Тя е в готически стил, разположена в сърцето на града по бреговете на река Сена. Голяма част от времето си трябва да отделите за „Лувъра” най- големият музей на изкуствата в Европа. Тук се съхраняват най-известните световни шедьоври на изкуството сред които е и произведение на Да Винчи – „Мона Лиза”. Ако разполагате с повече от един ден време, задължително трябва да посетите двореца „Версай”. Той е построен в класическа френска архитектура всред прекрасни градини. Построен е от Луи ХІV – Краля Слънце. Ако искате да се забавлявате отидете първо в „Мулен руж” – най-известното кабаре в света, което работи от далечната 1900г., от когато се изпълнява и известния френски кан кан. А през деня можете да се забавлявате в парижкия Евродисниленд или парк Астерикс. Ако просто искате да се разхождате и да усетите атмосферата на града, разходете се по най-известната улица в света „Шан-з-Елизе”, Люксембургските градини или градините на Тюйлери. Разбира се това не е всичко, което предлага Париж, но са едни от нещата, които задължително трябва да се видят

ПРОГРАМА

1 ДЕН
Отпътуване от София в 15.30 ч. от площад “Александър Невски” (началото на ул. „Оборище”), 16.00 ч. – Трафик маркет, 16.10 ч. - бензиностанция „OMV” (кв. „Захарна фабрика”, бул. „Сливница” № 132) по маршрут Белград - Загреб – Любляна - Залцбург.Пристигане в Залцбург около обяд. Настаняване. Пешеходна разходка в Стария град (минимум 1 ч.): дворецът "Мирабел" - лятна резиденция на залцбургските архиепископи; "Хоензалцбург" - символ на Моцартовия град, най-голямата напълно запазена крепост в Средна Европа; улица “Гетрайдегасе” с Къщата на Моцарт, където е роден великият композитор; “Алтермаркт”, “Резиденцплац”, “Моцартплац”, “Капителплац”, манастирът "Св. Петър", Катедралата - духовният център на града - необходимо е ползване на градски транспорт. По желание – посещение и дегустация на бира в „Stiegl“- най-голямата пивоварна в Австрия, която произвежда бира от 1492 г. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Мюнхен - столица на провинция Бавария. Пешеходна разходка (минимум 1 ч.): “Мариенплац” с Колоната на Дева Мария; най-старата църква „Св. Петър”,Старото кметство; Новото кметство – изключително творение на строителството; църквата “Фрауенкирхе”, превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция "Хофбройхаус" – бирария с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг или посещение на Дойчес Музеум - най-големия музей на науката и техниката. Отпътуване за Париж вечерта.

3 ДЕН
Пристигане сутринта в Париж - "Градът на светлината" и всепризнат световен център на модата. Разходка на хълма Монтмартър, който става основен център на артистичната и литературна дейност в Париж: църквата "Сакре Кьор", издигната, за да се изпълни обетът, даден от множество парижки католици след катастрофалната Френско-пруска война през 1870-1871 г.; площадът на художниците "Тертър", където гъмжи от кафенета и художници-портретисти. Разходка с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3 век пр. Хр., и Сен Луи - по-малкият от двата острова. Посещение на Айфеловата кула. Настаняване в района на Париж. Нощувка

4 ДЕН
Закуска. Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парижката "Света Богородица" - едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура; Латинският квартал, наричан така поради факта, че до Революцията студентите и професорите им са комуникирали единствено на латински; Сорбоната - най-прочутият парижки университет, основан като колеж за 16 бедни студенти по теология; Пантеонът, превърнат през 1791 г. в мавзолей за "великите хора от епохата на Френската революция"; Домът на инвалидите, построен през 17 век от Луи XIV; Люксембургската градина с Люксембургския дворец, където сега заседава Сенатът; площад "Конкорд"; Мадлената, построена в стил гръцки храм и осветена през 1842 г.; Гранд Опера, проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние; площад "Вандом", в средата на който се намира високата 44 м колона, изградена от каменно ядро, върху което спираловидно е излян бронзът на 1250 оръдия, пленени от Наполеон в битката при Аустерлиц; хотел "Риц"; булевард "Шан-з-Елизе"; Триумфалната арка - втората най-известна парижка атракция, чието строителство започва през 1806 г. по нареждане на Наполеон в чест на блестящите му победи; авенюто на милиардерите "Фош", площад “Трокадеро” и Айфеловата кула. По желание: посещение на Лувъра с местен екскурзовод - най-големият музей на изкуствата в Европа, чиято най-прочута творба без съмнение е "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.

5 ДЕН
Закуска. По желание - полудневна екскурзия с местен екскурзовод до Версай - дворецът на Краля Слънце - Луи XIV и политическа столица на страната и резиденция на кралския двор от 1682 г. до 1789 г.: Големите апартаменти и Огледалната зала. Разходка в градините на замъка (при хубаво време). Свободно време до 20.00 ч. по авенюто на лукса и нощния живот "Шан-з-Елизе". Нощувка.

6 ДЕН
Закуска. Напускане на хотела. Свободен ден в Париж с възможност за пешеходна разходка в центъра: историческият остров Ла Сите; "Парижката Света Богородица"; Латинският квартал или по желание посещение на Евродисниленд - необходимо е ползване на градски транспорт. Отпътуване за Прага в 22.00 ч.

7 ДЕН
Пристигане в Прага около обяд - всепризнатата перла в короната на Централна Европа. Настаняване. Пешеходна разходка в центъра на Златния град, който от 1992 г. е включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО - необходимо е ползване на градски транспорт. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторант-пивоварна “U Fleku”, произвеждащ собствена бира от 1499 г. Нощувка.

8 ДЕН
Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ? ч.): Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, грандиозната готическа катедралa "Свети Вит", Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна - бароковата църква от 18 век "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век. Свободно време по Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по река Вълтава. Свободно време. Отпътуване за България в 19.00 ч.Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil” (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), площад „Централна гара” и площад „Александър Невски” (началото на ул. „Оборище”) в късния следобед.

ДАТИ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


Дата Цена

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар); 1 нощувка със закуска в хотел *** в Залцбург; 3 нощувки със закуски в хотел от веригите "Kyriad"/ "Campanile" или "Ibis" в района на Париж; 1 нощувка със закуска в хотел от веригата "Ibis" (или подобен) в Прага; панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод; пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзово; пешеходни разходки в Залцбург и Мюнхен; застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
билет за лифт и входна такса за крепостта "Хоензалцбург" (10,50 EUR, за деца до 14 г. - 6 EUR), входна такса за музея на Моцарт (7 EUR, за деца - 3 EUR) в Залцбург; входна такса за Дойчес музеум в Мюнхен (8,5 EUR); доплащане за слушалки при посещението на Лувъра (3 EUR) и двореца "Версай" (3 EUR); входни такси за Пражката картинна галерия (150 CZK), Музея на Алфонс Муха (120 CZK), Музея на Сметана (50 CZK) в Прага; градски транспорт: Залцбург (2 EUR - еднопосочен билет), Мюнхен (2,30 EUR - еднопосочен билет), Прага (26 CZK - еднопосочен билет); разходка с корабче по Сена (11 EUR) и посещение на Айфеловата кула (13 EUR); посещение на Лувъра с местен екскурзовод; посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод; входна такса за градините на двореца "Версай" (8 EUR); входна такса за Евродисниленд (около 50 EUR, за деца - около 40 EUR); вечеря в традиционно френско бистро в Париж; посещение и дегустация на бира в "Stiegl"- най-голямата пивоварна в Австрия; разходка с корабче по р. Вълтава; вечеря в ресторант - пивоварна "U Fleku" в Прага; входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

ДОПЛАЩАНЕ:
Единична стая – 185 лв.

ОТСТЪПКИ:
Деца до 12г на допълнително легло в стая с двама възрастни – 10% отстъпка.

ИНДИВИДУАЛНИ РЕЗЕРВАЦИИ в Париж

България Травъл - гр. София, ул."Пиротска" № 45, ет. 1 02/989 89 69 - office@bulgariatravelbg.com
Bulgaria Travel LTD, 45 Pirotska str., level 1, Sofia - 0899 53 99 66 bulgariatravel; Facebook "Bulgaria Travel"