Автобусни екскурзии

 

 


С тази екскурзия ще посетите: Загреб – Венеция – Залцбург – Виена – Будапеща

По програмата се пътува само с лична карта


Будапеща – перлата на Дунава

БУДАПЕЩА отдавна си съперничи с Виена за най-красив град по река Дунав. Ние Ви препоръчваме ако имате възможност да разгледате и двата града. Градът е основан сравнително скоро през края на 19 век, когато се обединяват градовете Буда, Пеща и Обуда. Днес градът е разположен на двата бряга на река Дунав и обединява живописните хълмове на Буда и широките оживени булеварди на Пеща. Двадесет процента от населението живее в столицата и останалата част на Унгария подигравателно се смята за провинция.

ПРОГРАМА

1 ДЕН
Отпътуване от София в 06.00ч. по маршрута Ниш – Белград – Загреб. Настаняване в хотела привечер. Свободно време с възможност за нощна обиколка на хърватската столица – Катедралата, църквата Св. Марк, старият Горен град - пешеходна зона, изпълнена с оживени бистра и ресторанти, Националния театър и др. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Венеция. Ще имате възможност да разгледате площадът и Катедралата Сан Марко с Камбанарията, Двореца на дожите, Моста на въздишките, Библиотеката и лоджетата на Сансовино, Камбанарията, Часовниковата кула. Разходка до най-красивия венециански мост "Риалто" из старинните тесни улички с пъстри сувенирни магазинчета. Свободно време. Нощувка в района на Венеция.

3 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Залцбург. Пристигане около обяд. Настаняване. Пешеходна разходка в Стария град: Крепостта „Горен Залцбург“- най-голямото запазено историческо укрепление в Централна Европа, намираща се на хълма над града, Двореца „Мирабел“,Родната къща на Моцарт, манастирът „Св. Петър”, Катедоралата, „Резиденцплац”, „Алтермаркт”, катедралата „Св. Руперт” и фонтанът „Резиденцбрунен”. Отпътуване за Виена. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска. Целият ден ще може да се насладите на един уникален град, чиито център е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО - Виена. Ще видите Виенската опера, Хофбург, Площада на героите, Рингщрасе, Грабен, Кертнерщрасе, катедралата Свети Стефан, Парламента, Кметството,. Посещение на двореца „Шонбрун” - включен заедно с градините в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО като забележителен бароков ансамбъл, пример за съчетание с изкуството. и др. Отпътуване в 16.00ч. за Будапеща. Нощувка.

5 ДЕН
Закуска. Кратка туристиеска обиколка на Будапеща - днешната столица на Унгария , съставена от два исторически града разположени на десния, и съответно на левия бряг на Дунав - Буда и Пеща. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

ДАТИ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


Дата на отпътуване Цена
30.05.2018 г. 419 лв.
04.07.2018 г. 439 лв.
22.07.2018 г. 439 лв.
26.09.2018 г. 439 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с лицензиран автобус

1 нощувка със закуска в района на Загреб в хотел 2/3 *

1 нощувка със закуска в района на Венеция в хотел 3 *

1 нощувка със закуска във Виена в хотел 2/3 *

1 нощувка със закуска в Будапеща в хотел 3 *

пешеходна разходка във Виена, Венеция, Залцбург, Будапеща,

водач от агенцията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 2000 евро – 5,90 лв / за лица над 65 г. – 11.80 лв; за лица над 75 г. – 17.70 лв./;

• Корабче във Венеция(градски транспорт)- 6 eвро на посокa(заплаща се задължително)

Градска такса в Хърватска- 1 евро на вечер и Италия - 1-3 евро на вечер(заплащат се задължително при настаняване)

• Входни такси за посещение на музеи и други обекти

• Разходи от личен характер

ДОПЛАЩАНИЯ:

• Единична стая - 115 лв.

• Дете до 12 г. настанено с двамата родители ползва отстъпка 15 %

Забележки::

  • Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в офиса или по банков път - до 7 дни преди датата на отпътуване.
  • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и ако тя не е сключена в офис на България Травъл, клиентите трябва да представят копие от полицата на валидна медицинска застраховка до 7 дни преди отпътуване.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 

ИНДИВИДУАЛНИ РЕЗЕРВАЦИИ в Будапеща от 19 € на човек в двойна стая х-л "Holiday Inn"*** (www.holiday-inn.com); във Виена от 26 € на човек в двойна стая х-л "Artis"***

България Травъл - гр. София, ул."Пиротска" № 45, ет. 1 02/989 89 69 - office@bulgariatravelbg.com
Bulgaria Travel LTD, 45 Pirotska str., level 1, Sofia - 0899 53 99 66 bulgariatravel; Facebook "Bulgaria Travel"