Автобусни екскурзии

 


ВЕНЕЦИАНСКА ПАНОРАМА

ЕКСКУРЗИЯ БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД

 

С тази екскурзия ще посетите: Венеция – Триест – Плитвички езера – Опатия


ВЕНЕЦИЯ

ВЕНЕЦИЯ е един уникален град, разположен в Италия и безспорно най-романтичният в света. Основан преди 1500 години на 117 различни острови, Венеция е свързана със серия от над 150 канали, 400 мостове и множество древни улици. Венеция несъмнено е един от най-красивите и популярни градове в целия свят, който се радва на голямо туристическо посещение през цялата година.

Има много прочути атракции и места, които можете да разгледате, защото във Венеция има по нещо за всеки. Най-важната забележителност, която не трябва да се пропуска е базиликата „Сан Марко” с площада „Сан Марко”, църква, която е една от най-прочутите гледки и символ на Венеция, разположена в сърцето на града. За любителите на културата и изкуството тук се намират множество музеи и галерии, които включват някои от най-известните колекции на Белини, Пикасо, Тициан, а за тези които искат да се насладят на хубавата италианска кухня, Венеция предлага отлични ресторанти с вкусни италиански специалитети както и широк избор от интернационалната кухня.

Известен като „най-красивата улица на цяла Венеция” и минаващ през целия град е Големия канал. Пътуването по каналите е най-добрия начин да се разгледа града. Естествено такава възможност предлагат добре извистните на всички гондоли. Това е нещо, което трябва до направите, а преживяването е незабравимо. В случай, че имате повече време, с корабче можете да се разходите и до островите на Венецианската лагуна: о-в Бурано – известен с древното производство на фини бродерии и о-в Мурано – прочут с изработката на прекрасното венецианско стъкло.

 

1 ДЕН
Отпътуване от София в 06.30 ч. от площад Руски паметник, (Тръгване от Централна Гара/автогара в 6:15ч. - по предварителна заявка от клиента), по маршрут София - Белград – Загреб. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Пула.До Първата световна война е била главното пристанище на Австро-унгарската военноморска флота. Тук се срещат множество останки от римска епоха – Амфитеатър, Триумфална арка, Храмът на император Август, Форумът..Туристическа програма.Отпътуване за Триест(Италия).Туристическа програма в Триест.Най-древната част на града е хълмът Сан Джусто с едноименния замък и базиликата Форензе, изградени на мястото на неголяма венецианска крепост от ХV в., интерес представлява и романтичният замък Мирамар от средата на 19 в.. В града е интересно да разгледате площада на единството на Италия, Римския амфитеатър, Големия канал и площадът на Свети Антоний..Нощувка в района на Венеция

3 ДЕН
Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод във Венеция: площад "Сан Марко" - "официалният салон на Европа" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г.; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Разходка до моста "Риалто". Свободно време.Нощувка в Опатия.

4 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Национален парк Плитвички езера.Този ден имате възможността да се насладите на красотите на Националния парк “Плитвице”, който е под егидата на ЮНЕСКО и е известен с 16-те си езера, всяко на различно ниво, съединени чрез серия от каскадни водопади, най-високият от които е 76 метра. Заобиколен от гъсти гори, Националният парк на Плитвице е природен феномен.Отпътуване за България.Пристигане в София на площад "Руски Паметник" след полунощ.

ДАТИ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


Дата Цена
01.04.2018 г. 329 лв.
01.05.2018 г. 329 лв.
20.06.2018 г. 339 лв.
12.09.2018 г. 339 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Tранспорт с лицензиран туристически автобус;

1 нощувки със закуски в хотел *** в Загреб;

1 нощувки със закуски в хотел *** в района на Венеция;

1 нощувки със закуски в хотел *** в района на Опатия;

Посещение на Национален парк Плитвички езера(входната такса се заплаща отделно);

Туристиеска програма във Венеция с местен екскурзовод;

Пешеходна разходка в Триест и Пула;

Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Градски транспорт с корабче във Венеция- 7 евро на посока(заплаща се задължително)


Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 2000 евро – 5.90 лв. / за лица над 65 г. – 11.80 лв; за лица над 75 г. – 17.70 лв./;


Градска такса в Хърватия- 1 евро на вечер и Италия -2-3 евро на вечер

ОТСТЪПКИ
Дете настанено с двамата родители ползва 15% отстъпка


ДОПЛАЩАНЕ:
Единична стая 115 лв.

Забележки::

  • Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в офиса или по банков път - до 7 дни преди датата на отпътуване.
  • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и ако тя не е сключена в офис на България Травъл, клиентите трябва да представят копие от полицата на валидна медицинска застраховка до 7 дни преди отпътуване.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 

 

България Травъл - гр. София, ул."Пиротска" № 45, ет. 1 02/989 89 69 - office@bulgariatravelbg.com
Bulgaria Travel LTD, 45 Pirotska str., level 1, Sofia - 0899 53 99 66 bulgariatravel; Facebook "Bulgaria Travel"