Самолетни екскурзии

х

ПОРТУГАЛИЯ И МАДРИД

Обиколка на Португалия

1 ДЕН
Директен полет до Мадрид.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН
Закуска.Туристическа програма в Мадрид. Посещение на Кралският дворец - построен през 18 век по време на управлението на Фелипе V върху основите на крепостта, която е била построена от маврите през 9 век; площад “Ориенте” – любимо място на туристите и жителите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад „Испания” с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард “Гран Вия” – най-известната улица в града; площад „Ла Сибелес” с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Световно известният музей „Прадо” - една от най-важните художествени галерии в света, с картини на велики художници и скулптори на световни творци; Пласа Майор – сърцето на града, където в миналото са се провеждали най големите събития в града - коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол – входната порта на Стария град, където се намира „нулевият километър” на Кралство Испания, символът на Мадрид – Статуята на мечката и дървото „мадроньо” .Нощувка в Мадрид.

3 ДЕН
Закуска.Отпътуване за Толедо. Градът е бил столица на Испания в периода на готическата епоха до 1560 година - факт, който обяснява впечатляващата му средновековна архитектура. Разхождайки се по улиците на този град и потапяйки се в атмосферата му, той ще Ви отведе назад във времето – в Средновековието.Свободно време.Отпътуване за Лисабон. Нощувка в Лисабон

4 ДЕН
Закуска.Туристическа програма в Лисабон. Разглеждане на площад "Маркеш де Помбал"; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите "Росио", "Комерсио" и "Фигейра" , манастирът "Жеронимош", считан за шедьовър на португалското-мануелско изкуство, основоположник на което е крал Мануел, Статуята на мореплавателите, Кулата "Белем", Мостът "25 април". Нощувка в Лисабон.

5 ДЕН
Закуска.Екскурзия до Фатима.Историята разказва, че в малкото португалско градче Фатима, Божията майка се явила пред три невръстни овчарчета, за да им разкрие важни пророчества, които светът трябва да чуе. Светата майка се явява пред трите деца на тази дата всеки месец до 13 октомври. и Порту.Центърът на Порту (Рибейра, крайбрежната му част), с характерните старинни къщи, чиито фасади са покрити с пъстри керамични плочки („азулежуш“), е паметник на световната култура на ЮНЕСКО от 1996 година. Нощувка в Лисабон.

6 ДЕН
Закуска.Посещение на Ещорил-градът известен с най-голямото казино в Европа и с провежданият преди време кръг от Формула 1,Синтра-градът на португалските крале с двореца Пеня и Кабо да Рока- най-запaдната част на Европа.Нощувка в Лисабон.

7 ДЕН
Закуска.Отпътуване за Мадрид.Свободно време.Трансфер до летището.Пристигане в България.

Цени на човек, при настаняване в двойна стая

Период Цена
28.05.2018 619 евро
25.06.2018 639 евро
22.09.2018 639 евро
15.10.2018 619 евро

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

самолетен билет до Мадрид с включени такси

6 нощувки със закуски в съответните градове

транспорт с климатизиран автобус/микробус

водач на български по време на пътуването

екскурзия до Толедо

целодневна екскурзия до Порту и Фатима

целодневна екскурзия до Eщорил, Синтра и Кабо да рока

местен екскурзовод в Мадрид на български език

местен екскурзовод в Лисабон на български език

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:


Разходи от личен характер

Медицинска застраховка-9.80 лв.за целият период

Доплащане:


Eдинична стая-275 лв.


Фадо вечер- 29 евро


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

TURIM IBERIA****,Лисабон или подобен

AUDITORIUM ****,Мадрид или подобен


Забележки::

  • Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в офиса или по банков път - до 7 дни преди датата на отпътуване.
  • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и ако тя не е сключена в офис на България Травъл, клиентите трябва да представят копие от полицата на валидна медицинска застраховка до 7 дни преди отпътуване.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 

 

България Травъл - гр. София, ул."Пиротска" № 45, ет. 1 02/989 89 69 - office@bulgariatravelbg.com
Bulgaria Travel LTD, 45 Pirotska str., level 1, Sofia - 0899 53 99 66 bulgariatravel; Facebook "Bulgaria Travel"